Hildá Länsman

Wikipedia:st
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hildá Länsman ive 2019

Hildá Birget Länsman teikkâ Ánn-Ovllá Káre Jari Hildá (š. 1993) lii sämmilâš jyeigee, lávloo já musijkkár. Länsman rávásmij Ucjuuvâst. Suu enni lii sämmilâš musijkkár Ulla Pirttijärvi-Länsman. Hildá Länsman lii mieldi Solju, VILDÁGájanas -muusikjuávhuin. Sun ráhtá muusik meiddei oovtâst Tuomas Norvioin.[1]

Ive 2015 Solju, ađai Hildá Länsman já Ulla Pirttijärvi-Länsman muusikjuávkku uásálistij UMK-kiišton, mast meriduvvoo, kii oovdâst Suomâ Euroviisuh-lávlumkištoost. Solju pittá Hold Your Colours ulâttij UMK:st niäljád sajan.[2] Ive 2019 Solju palhâšui ive aalmugmuusiktahhen.[3] Solju vuosmuš skiärru Ođđa áigodat almostui cuáŋuimáánust 2018. Skiärru vuoitij ive 2019 algâaalmugij muusikpalhâšume Indigenous Music Awards -tábáhtusâst Kanadast.[4]

Gájanas-muusikjuávhu pittá Diamántadulvvit lâi ive 2021 Kanada maailmmuusik TOP 30 listoost vuossâmužžân.[5]

Diskografia[Mute | Mute käldee]

Albumeh[Mute | Mute käldee]

  • 2011 – Ima hutkosat, Niillas Holmbergáin
  • 2018 – Ođđa Áigodat, juávhoin Solju
  • 2019 – Vildaluodda, juávhoin VILDÁ
  • 2020 – Ođđa Áigodat (Remixed), juávhoin Solju
  • 2021 – Čihkko­juvvon, juávhoin Gájanas

Nurâldâhskiäruh[Mute | Mute käldee]

Singleh[Mute | Mute käldee]

  • 2018 – Hildá: Muittut
  • 2018 – Heargevuoddji, juávhoin Solju
  • 2019 – Utsjoki-disko, juávhoin VILDÁ
  • 2020 – Remember your name, Pt. 1, juávhoin VILDÁ
  • 2020 – Remember your name, Pt. 2, juávhoin VILDÁ
  • 2020 – Diamántadulvvit, juávhoin Gájanas

Mieldi meiddei[Mute | Mute käldee]

Liiŋkah[Mute | Mute käldee]

Käldeeh[Mute | Mute käldee]

  1. Music — Hildá Länsman: Hildalansman.com. 2021-02-20.
  2. https://yle.fi/uutiset/osasto/sapmi/umk-njeljes_solju_bargagoahta_dal_iezas_skearruin/7838047
  3. https://yle.fi/uutiset/osasto/sapmi/solju_valljejuvvui_jagi_albmotmusihkkadahkkin__dat_lea_stuorra_gudni_go_samemusihkka_lea_ozzon_saji_ja_oidnogoahtan/10590921
  4. https://yle.fi/uutiset/osasto/sapmi/oanehaccat_soljui_balkkasupmi_kanadas_keiino_viadin_ohcejohkii_valljejit_oa_njunnosiid_ohcejohkalaccat_vissalis_jienasteaddjit/10791478
  5. https://yle.fi/uutiset/osasto/sapmi/sami_daidda_beagga_viidat_gajanas_kanada_mailmmimusihkkalisttu_njunnosis_niillas_holmberg_girji_fas_ramiduvvo_riikkamedias/11782597