Sergio Leone

Wikipedia:st
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sergio Leone
Sergio Leone.jpg
Persovntiäđuh
Šoddâm uđđâivemáánu 3. peeivi 1929
Rooma, Italia kunâgâskodde
Jáámmám cuáŋuimáánu 30. peeivi 1989 (60-ihásâžžân)
Aalmugjeessânvuotâ Italialâš
Karrieer
Aktiivlâžžân 19591989
Merhâšittee tyejeh Per un pugno di dollari (1964)
Per qualche dollaro in più (1965)
Il buono, il brutto, il cattivo (1966)
C'era una volta il West (1968)
Once Upon a Time in America (1984)
Iävtukkâsvuođah
Pyeremuu stivrim Golden Globe

Pyeremuu stivrim BAFTA

Lasetiäđuh
IMDb-sijđo IMDb

Sergio Leone (3. uđđâivemáánu 1929 Rooma, Italia kunâgâskodde30. cuáŋuimáánu 1989 Rooma, Italia) lâi italialâš elleekovestivrejeijee.[1]

Filmografia[Mute | Mute käldee]

Elleekoveh
Ihe Suomâkielâlâš nommâ Algâalgâlâš nommâ
1959 Pompeijin viimeiset päivät Gli ultimi giorni di Pompei
1961 Taistelu Rhodoksesta Il colosso di Rodi
1964 Kourallinen dollareita Per un pugno di dollari
1965 Vain muutaman dollarin tähden Per qualche dollaro in più
1966 Hyvät, pahat ja rumat Il buono, il brutto, il cattivo
1968 Huuliharppukostaja C'era una volta il West
1971 Maahan, senkin hölmö! Giù la testa
1984 Suuri gangsterisota Once Upon a Time in America

Čaittâleijeeh Sergio Leone elleekuuvijn[Mute | Mute käldee]

Čaittâleijee Il colosso di Rodi Per un pugno di dollari Per qualche dollaro in più Il buono, il brutto, il cattivo C'era una volta il West Giù la testa Once Upon a Time in America
Eli Wallach Yes
Roberto Camardiel Yes Yes
Clint Eastwood Yes Yes Yes
Lee Van Cleef Yes Yes
Gian Maria Volonté Yes Yes
Mario Brega Yes Yes Yes Yes
Joseph Egger Yes Yes
Antonio Casale Yes Yes
Aldo Sambrell Yes Yes Yes Yes Yes
Benito Stefanelli Yes Yes Yes Yes Yes
Antonio Molino Rojo Yes Yes Yes Yes
John Frederick Yes Yes
Antoñito Ruiz Yes Yes
José Terrón Yes Yes
Al Mulock Yes Yes
Lorenzo Robledo Yes Yes Yes Yes
Frank Braña Yes Yes Yes Yes
Luigi Pistilli Yes Yes
Claudio Scarchilli Yes Yes

Käldeeh[Mute | Mute käldee]

  1. Sergio Leone - imdb.com Čujottum 25.7.2021 (eŋgâlâskielân)