Ann-Mari Andersen

Wikipedia:st
Njuškii navigistmân Njuškii ucâmân

Ann-Mari Andersen (š. juovlâmáánu 1. peeivi 1969, Kuovdâkiäinu, Taažâ) lii taažâsämmilâš lávloo já musikkár, kii lii vuálgus Kuovdâkiäinust. Sun lii kyevtikielâlâš. Suu nanosumos kielâ lii tárukielâ, mon sun sárnu argâelimist. Sun kuittâg lávlu orjâlâškielân.[1]

Palhâšumeh[mute | mute käldee]

Ive 1993 Ann-Mari Andersen vuoitij Sámi Grand Prix -kišto lávlumuási pittáin "Ráhkisvuohta seamma lea".[2] Ive 2007 sun uásálistij Melodi Grand Prix -kiišton.[3]

Diskografia[mute | mute käldee]

  • Ija hearva (album) – 2003 – Guldal REC
  • Juovlaráfi (EP) – 2005 – Guldal REC
  • Du lahka (single) – 2007 – Guldal REC
  • Ándagassii (album) – 2009 – Guldal REC
  • Hosianna! (album) – 2011 – Guldal REC

Käldeeh[mute | mute käldee]

  1. Andersen: – Et sårbart tema - nrk.no Čujottum 25.4.2021 (tárukielân)
  2. "Ráhkisvuohta seamma lea" by Ann-Mari Andersen. A tribute to MAMA SARA Čujottum 25.4.2021 (eŋgâlâskielân)
  3. Ann-Mari Andersen - nrk.no Čujottum 25.4.2021 (tárukielân)
Jurgâlus
Taat artikkâl teikkâ uási tast lii jurgâlum teikkâ toos láá uccum tiäđuh ereskielâlâš Wikipedia artikkâlist.
Algâalgâlâš artikkâl: fi:Ann-Mari Andersen