Ann-Mari Andersen

Wikipedia:st
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ann-Mari Andersen (š. juovlâmáánu 1. peeivi 1969, Kuovdâkiäinu, Taažâ) lii taažâsämmilâš lávloo já musijkkár, kii lii vuálgus Kuovdâkiäinust. Sun lii kyevtikielâlâš. Suu nanosumos kielâ lii tárukielâ, mon sun sárnu argâelimist. Sun kuittâg lávlu orjâlâškielân.[1]

Palhâšumeh[Mute | Mute käldee]

Ive 1993 Ann-Mari Andersen vuoitij Sámi Grand Prix -kišto lávlumuási pittáin "Ráhkisvuohta seamma lea".[2] Ive 2007 sun uásálistij Melodi Grand Prix -kiišton.[3]

Diskografia[Mute | Mute käldee]

  • Ija hearva (album) – 2003 – Guldal REC
  • Juovlaráfi (EP) – 2005 – Guldal REC
  • Du lahka (single) – 2007 – Guldal REC
  • Ándagassii (album) – 2009 – Guldal REC
  • Hosianna! (album) – 2011 – Guldal REC

Käldeeh[Mute | Mute käldee]

  1. Andersen: – Et sårbart tema - nrk.no Čujottum 25.4.2021 (tárukielân)
  2. "Ráhkisvuohta seamma lea" by Ann-Mari Andersen. A tribute to MAMA SARA Čujottum 25.4.2021 (eŋgâlâskielân)
  3. Ann-Mari Andersen - nrk.no Čujottum 25.4.2021 (tárukielân)
Icono de traducción.svgTaat artikkâl lii jurgâlus
Taat artikkâl lii puohrâkkân teikkâ uásild jurgâlum suomâkielâ Wikipedia artikkâlist «Ann-Mari Andersen».