Njuškii siskáldâsân

Himni i Flamurit

Wikipedia:st
Himni i Flamurit
 Albania – Aalmuglâšlaavlâ
Säänih Aleksander Stavre Drenova, 1912
Muusik Ciprian Porumbescu, 1883
Aalmuglâšlaavlân 1912
Audio


Himni i Flamurit lii Albania aalmuglâšlaavlâ.[1] Tot lii lamaš kiävtust ive 1912 rääjist.[1] Lavluu lii nuottim Ciprian Porumbescu, já ton saanijd lii čáállám Aleksander Stavre Drenova.[1]

Säänih (albaniakielân)

[mute | mute käldee]
I
Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshir' e një qëllim,
Të gjith' atij duke u betuar
Të lidhim besën për shpëtim.
Prej lufte veç ai largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk frigohet,
Po vdes, po vdes si një dëshmor!
II
Në dorë armët do t'i mbajmë,
Të mbrojmë atdheun në çdo kënd,
Të drejtat tona ne s'i ndajmë;
Këtu armiqtë s'kanë vend!
Se Zoti vetë e tha me gojë
Që kombe shuhen përmbi dhe,
Po Shqipëria do të rrojë;
Për të, për të luftojmë ne!
III
O Flamur, flamur, shenj' e shenjtë
Tek ti betohemi këtu
Për Shqipërin' atdheun e shtrenjtë,
Për nder' edhe lavdimn e tu.
Trim burrë quhet dhe nderohet
Atdheut kush iu bë therror.
Përjetë ai do të kujtohet
Mbi dhe, nën dhe si një shenjtor!

Fáádást eres soojijn

[mute | mute käldee]

Käldeeh

[mute | mute käldee]
  1. 1,0 1,1 1,2 ALBANIA: National Anthem of Albania (Himni i Flamurit) Anthems. National Anthems of the World Organisation (NAW). Čujottum 8.6.2022. (eŋgâlâskielân)